Videoserie – Klantenonderzoek: What’s in it for me? – #2 Inzichten voor marketing en sales

Als u weet wat klanten in de basis van u verwachten en wat voor hen echt van toegevoegde waarde is, dan kunt ú het verschil maken. Bekijk de video.

Hoe kunnen wij ons onderscheiden ten opzichte van onze concurrenten? Een belangrijke vraag waar veel Marketing & Salesafdelingen zich op stuk bijten. Als u weet wat klanten in de basis van u verwachten en wat voor hen echt van toegevoegde waarde is, dan kunt ú het verschil maken. Klantinzichten voor marketing en sales is daarmee het tweede voordeel in de videoserie “Klantenonderzoek: what’s in it for me?”.

Onderzoek je kracht

Een belangrijke vraag voor iedere organisatie: hoe zorgen we dat mensen voor ónze organisatie kiezen? Het antwoord op deze vraag krijgt u door met uw klanten in gesprek te gaan. Op basis van de input van uw klanten kunt u bepalen waar u zich in onderscheidt of in gaat onderscheiden. Daarbij is het zaak om in kaart te brengen wat basisverwachtingen zijn en wat mensen uiteindelijk echt over de streep trekt om voor u te kiezen.

Een voorbeeld. Van een kinderopvang verwacht je in de basis zowel fysieke als emotionele veiligheid. Maar ook deskundige begeleiders die weten waar ze mee bezig zijn. Anders laat je je kind niet met een gerust hart achter. Dit zijn hygiënefactoren die simpelweg op orde moeten zijn, hiermee maak je als kinderopvang niet het verschil. Een kinderopvang kan zich wél onderscheiden door bijvoorbeeld (extreem) flexibel te zijn. Vraag klanten welke rol zij uw organisatie gunnen én wat zij van u verwachten.

Word wakker, pak kansen!

Zonder objectieve klantfeedback laat u grote kansen liggen. Een klantenonderzoek kan u namelijk vertellen hoe klanten, leads en ex-leads zich hebben georiënteerd tijdens hun aankoop proces. En dus wat u beter kunt doen zodat u betere resultaten behaald. Maar ook of er interesse bestaat onder huidige klanten om nieuwe producten en diensten af te nemen. Marketing & Sales professionals: word wakker, dat wilt u weten!