Wat maakt de klant (on)gelukkig?

Customeyes stelde samen met de Nationale Tevredenheidsindex® de meest voorkomende complimenten én de nationale klachten top 10 vast.

Dat tevreden klanten een organisatie veel voordeel bieden is bekend. Zou het niet handig zijn precies te weten hoe u uw klanten gelukkig maakt? Customeyes stelde samen met de Nationale Tevredenheidsindex® de meest voorkomende complimenten én de nationale klachten top 10 vast.

Persoonlijk contact

Wat blijkt? Klanten zijn vaak blij met hun leverancier. De resultaten laten zien dat klanten het meest tevreden zijn over het persoonlijk contact met hun leverancier. De meest gegeven complimenten hebben daar dan ook betrekking op. “We hebben een uitstekende samenwerking”, en “Het is een betrouwbare partner” zijn de meest gelezen en gehoorde complimenten. Regelmatig worden ook opvallende uitspraken genoteerd, zoals: “Rob, mijn accountmanager, is attenter dan mijn man”, of “Alsof ze mijn gedachten kan lezen. Ze is me altijd een stapje voor.” De klant waardeert het bovendien, wanneer een organisatie met de tijd meegaat. Daarmee geeft het bedrijf de klant het gevoel te weten waar de markt om vraagt.

Toch voelt de klant zich niet altijd koning. Vergelijk hieronder de nationale klachten top 10 met de ervaringen in uw organisatie. Herkenbaar?

De nationale klachten top 10

  1. Wachttijd aan de telefoon
  2. Telefonische bereikbaarheid
  3. Openingstijden
  4. Wachtmuziek aan de telefoon
  5. Geen reactie op klachten
  6. Te lange levertijden
  7. Onduidelijke facturatie
  8. Arrogante medewerkers (klantonvriendelijk)
  9. Te hoge prijs ten opzichte van de kwaliteit
  10. Onduidelijke communicatie van de leverancier

Wilt u ook inzicht in de tevredenheid, en de klachten en complimenten van uw klanten? Neem dan contact op met Customeyes.

E: welkom@customeyes.nl T: 020-894 66 60