Videoserie – Klantenonderzoek: What’s in it for me? – #1 Tevreden klanten

Videoserie – Klantenonderzoek: What’s in it for me? – #1 Tevreden klanten

Een klantenonderzoek, u komt er in 2014 niet meer onderuit. Kies dan wel voor een geschikte opzet waardoor het klantenonderzoek écht wat oplevert.

Continu klantenfeedback ophalen, je komt er in 2022 niet meer onderuit. Kies dan wel voor een geschikte opzet waardoor het klantenonderzoek écht wat oplevert. Want dat het veel kan opleveren, staat buiten kijf.

Must-do: klantenonderzoek

Iedereen snapt waarom het belangrijk is om tevreden klanten te hebben. Dat behoeft (denken wij) geen verdere uitleg. Toch is het verbijsterend dat er nog steeds organisaties zijn die niet precies weten wat klanten vinden. Organisaties die zelf in de directiekamers bepalen wat goed is voor de klant en daarmee waardevolle adviezen van klanten laten liggen. Anno 2022 is continu klantenonderzoek een must-do.

Succesvolle organisaties hebben één ding gemeen: ze weten precies wat klanten willen. Elke naar succes strevende organisatie zou dus met enige regelmaat bij klanten moeten toetsen hoe tevreden ze zijn en wat er beter kan. En dat hoeft helemaal niet vermoeiend of frustrerend voor uw klanten te zijn. Als u écht oprecht naar de mening van uw klanten vraagt vinden mensen het doorgaans geen enkel probleem om tijd vrij te maken. Ze zijn er tenslotte zelf ook bij gebaat. Tenminste als u hiervoor voldoende tijd en aandacht neemt en ook daadwerkelijk laat zien dat u iets met hun input doet.

Impact

Wij geloven in de kracht van klantenonderzoek. Maar dan wel in een klantenonderzoek dat uw organisatie echt wat oplevert en voor impact zorgt. Een klantenonderzoek is namelijk pas effectief als er iets met de resultaten gebeurt. Het creëren van een gedeeld inzicht is daarvoor belangrijk. Zorg dat niet alleen de directie op de hoogte is van de verwachtingen en ervaringen van klanten, maar juist ook de medewerkers die dagelijks op de werkvloer actief zijn. Betreft vanaf dag 1 uw medewerkers bij het klantenonderzoek: wat willen zij weten van klanten? Wat vinden medewerkers zelf het meest belangrijk? Door medewerkers actief te betrekken creëert u meer klantbewustzijn binnen uw organisatie en vergroot u de klantgerichtheid.

Ga terug naar het overzicht >

Checklist: De vier fasen van succesvol klantenonderzoek in B2B

Checklist: De vier fasen van succesvol klantenonderzoek in B2B

Is dit e-book voor jou?

Succesvolle organisaties weten precies welke behoeften hun klanten hebben. Zij vragen regelmatig feedback aan hun klanten en verbeteren de relatie continu. Wil je ook een professioneel klantenonderzoek opzetten?

Lees deze checklist als je concrete tips wilt over succesvol klantenonderzoek. Je krijgt inzicht in de volgende onderwerpen:

  • Ontdek wat klanten belangrijk vinden
  • Tools om de juiste klantinzichten te achterhalen
  • De vier fasen van succesvol klantenonderzoek